Pazar, Şubat 6

Prensesin Uykusu


Çağan Irmak filmlerini severim. Yeni dönem Türk sinemasının en yetenekli yönetmen, senaristlerinden biri olarak görüyorum Çağan Irmak'ı. Denenmemişi deneyen, denenmişi farklı yorumlayan bir yönetmen.

Prensesin Uykusu filmi gerçekten de denenmemiş bir sürü öğe barındırıyor bünyesinde. Aziz karakterinin her zaman gülümseyen yüzünden bir masal diyarına götürüyor bizi bu film. 3 boyutlu animasyonlarından, sinemadaki klişelerle dalga geçilmesine kadar her anı muhteşem olmuş. Ne yazık ki medyada çok fazla yer bulamadığından çok fazla da izlenemedi gibi geldi bana. Babam ve Oğlum gibi sonradan kıymeti anlaşılacak bir film bu. O kadar yalın ve o kadar güzel bir dili var ki filmin ne yazsam eksik kalır.

Aziz isminde bir kütüphane görevlisinin kitaplarla dolu dünyasında, gerçek dünyayla hayal dünyasının harmanlandığı bir modern masal bu film. Bir azizin gerçekten de aziz olabilmesi için 3 mucize gerçekleştirmesi gerektiğini Val Kilmer'ın Saint filminden öğrenmiştik. Bizim Aziz de küçük bir kız çocuğunun 3 dileğini gerçekleştirmeye çalışıyor.

Her karakter kendi içinde ayrı bir film barındırıyor ve o kadar güzel harmanlanmış ki bu karakterler ortaya 1 saat 41 dakikalık görsel bir şölen çıkmış.


Sinemada yönetmenin hayal dünyasından içeriye Alice'in tavşan deliğinden inmesi misali girmemizi sağlayan Tim Burton'ın Türk versiyonu olmuş bir nebze Çağan Irmak bu filmle. Umuyorum yeni filmlerinde daha fazla hayal, daha az gerçek olur da beyninden geçenleri perdede görebiliriz.

Fragmanı

Prensesin Uykusu Fragman
Yükleyen imedebe. - Filmler ve diziler Dailymotion'da

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder