Pazar, Şubat 6

RTE Medyası

8 yıl içerisinde hükümet eli ile o kadar çok baskı politikası uygulandı ki ülke üzerinde; "yandaş" olmayanlar bir bir eritilmeye, ezilmeye, yok edilmeye çalışıldı. O kadar az kaldı ki muhalif insan, kurum, medya.. halkın olan biteni görmesi hep sekteye uğratıldı, iktidar hep her şeyi doğru yaptı zannedildi.

Başbakan'ın önüne geleni azarladığı bir ülke oldu bu ülke. Kendisini eleştirene tahammül edemeyenlerin başında olduğu bir ülke artık Türkiye. Ekonomi düzeldi diye nutuklar atıyorlar, milli gelirimiz şöyle yükseldi böyle tavan yaptı, enflasyon şöyle dibe vurdu, bakın bakın nasıl da duble yollar yaptık deyip durdular. Milli gelir artmış görünüyor ama ben bu gelir daha azken daha çok para tutabiliyordum elimde, artık maaş geldiğinde bitiyor eskiden 50-100 bir şey kalırdı. Enflasyon düşmüş görünüyor ama her şey çok pahalılaştı. Flüt hariç o da İbrahim Tatlıses'in ünlü flüt isteyen oğluna flüt alamayan baba rolüne üzülünüldüğü içindir. Duble yol dediler ben sadece İzmir-Susurluk arasındakine şahit oldum. Gece o yolda gidiyorsanız yol üzerindeki oklara sakın bakmayın, defalarca kaza tehlikesi atlattım. Yolu yapmışlar eski çizgiler duruyor: kimi yerde olmayan bir yöne doğru sizi sürüklerken, kimi yerde de size yanlış yönden gittiğinizi zannettiriyor. Hızlandırılmış tren var bir de gelir gelmez yaptıkları hede. Makiniste attılar suçu gitti.

Geçen ay bütçe beklentisini açıkladılar. Bütçe beklentisinin çok büyük bir kısmı vergiler; hani şu vergisinin de vergisi sistemi ile toplanan paralar. Bakanlar açıklama yapıyor benzine bu sene indirim yapılmayacak, vergilerde herhangi bir düşüş olmayacak. Sonra itiraf gibi açıklama geliyor: "Gelir vergisinden istediğimiz, beklediğimiz kadar para toplayamıyoruz. Mühendisten doktordan yılda 2000 TL gelir vergisi alırken sadece sigaradan 15000 TL vergi alıyoruz.". Benzinin rafineri çıkış fiyatından tutun da bir paket sigaranın fabrikadan çıkış fiyatına kadar her miktar aslında halk tarafından biliniyor. Peki neden hiç tepki yok? Var olan tepkiler "bertaraf ediliyor" da ondan. Doğmamış çocuklar ölüyor annelerinin karnında bu ülkede sırf başbakanı protesto eden bir bünyede yaşama tutunuyor diye. Koskoca bir spor klübünün taraftarı SUÇLU ilan ediliyor başbakanı ıslıkladı diye. Rock işareti yapan gençler gözaltına alınıyor başbakana işaret çekiyorlar diye. Protesto etme ihtimali var diye gözaltına alınıyor gençler bu ülkede...

Ananı da al git, Sayın Öcalan aldığı kellelerin hesabını veriyor, askerlik yan gelip yatma yeri değildir, her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şart yok, gözünüzü toprak doyursun, hayat seks ve alkolden ibaret değildir, oraya bir ucube yapmışlar yıkılsın, madenciliğin kaderinde var ölmek... dediler durdular 8 yıldır bir dur diyen de çıkmadı çok şükür.

Halkın nasıl uyutulduğunu aslında çok iyi biliyorum. Halkımız tez canlılığından olsa gerek okumayı hiç sevmez. Hele televizyon gibi bir iletişme cihazından daha kolay öğrenme metodu olmadığından izleyerek öğrenmeyi sever. Yorulmaz çünkü bilgiye ulaşmak için. Fakat işte o televizyon denilen zımbırtı ile beyinlerini yıkayıp çitileyip aslında ne halde olduğumuzu göremeyip, padişahımızı çok yaşatıyorlar.

Çok beğendiğim bir karikatür ile yazıma son vereceğim. Yakın gelecekte medya bu karikatürdeki gibi bir hal alırsa (en azından isimleri) hiç de şaşırmayacağım. Karikatür yeterli büyüklükte değil okunamayabilir diye altında tek tek yazmaya çalıştım karikatürdekileri. (Bilim ve Tayyip'in üstündeki kısmı ben de okuyamadım)
Cosmoperdoğan: Kadınlar konuştu Tayyip'e hastayız ama namuslu olduğumuz için çaktırmıyoruz. Erdoğan Kadın kısmı poz vermez.
TayChip
RTETarih: TÖ(Tayyipten Önce) / TS(Tayyipten Sonra). Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Tayyip.
Tayyibet: Çocuklar için Tayyibimi seviyorum kitabı herkese. İki Günde Bir Bıyık Traşı Tayyip Erdoğan bıyıklarını iki günde bir kestiğini söyledi. Türkiye Tayyibindir. Komutan Momutan dinlemiyor balyozu kafaya indiriyor. Ergenekon operasyonunda eline geçen balyozu çekinmeden önüne gelene vuran Erdoğan, "daha çok kafa yarılacak" dedi.
Bilim ve Tayyip: Tayyip maymundan gelmiş olamaz. Evrim Yalandır.
Receptayyet: Kurucusu tabiki Recep Tayyip Erdoğan. Tayyipten İşçiye Büyük Kıyak: Tayyip Erdoğan arsız tekel işçilerini kazığa oturtmayacağını açıkladı....öyle iyi bir başbakanımız var ki o kadar olur yani. AKParti'nin birbirinden süper icraatları 7.sayfada. 4 yıl sonra anasını da aldı gitti: sayın başbakanımızın direktifine karşı koyan gafil vatandaş, dört yıl sonra yola geldi, anasını da aldı ve gitti.
Uykusuztayyip: Erdoğan bir kral olabilse çok hoş olacak... Tayyip ne güzel kıral di mi? Evet öyle. Tayyip (kendim çizdim).
Tayybah: 30 kupona Tayyip bıyığı. Tarkan Tayyip oldu: Uyuşturucudan içeri giren Tarkan öyle tırstıki; Tayyip bıyığı bırakmakla kalmadı, ismini de Tayyip olarak değiştirdi...Doğalgaza %500 Zam Halk Sevinç İçinde: Doğalgaza yapılan %500 zamdan sonra, devlet çok para kazanacak disevinin halk sokağa döküldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder