Pazartesi, Şubat 21

Yetenek Sizsiniz Aref

Ülkemizde herkes her şeyin en iyisini bilir.

Örneğin herkes teknik direktördür, Schuster yanlış adam seçimi yapmıştır, Ferrari formsuzdur ne işi vardır sahada vs.
Veyahut herkes tarihçidir. Dün TV'de PakizeSuda İzmir'de dolaşıp insanlara iki soru soruyordu Muhteşem Yüzyıl sayesinde ayaklanma çıkan ülkemizin güzide insanlarına. 1.Soru: "Osmanlı Devleti'nde kaç padişah vardı?" 2.Soru: "Osmanlı Devleti varlığını kaç yıl sürdürdü?"

Ecdadımızı böyle anlatamazsınız, tarihimiz böyle değil vs. diye ayaklanan halkın küçük bir kısmına bu sorular yöneltildi. Cevap olarak genelde padişah sayısına "çok eminim 16", "emin değilim 10" tarzı, diğerine ise 500 ila 900 yıl arası cevaplar geldi.

Yahu neden çok basitçe "bilmiyorum" demiyorsunuz? Bu kadar mı zor bilmediğini söyleyebilmek. Bilmemek değil ki ayıp olan bilmediğini gizlemek pahasına saçma sapan cevaplar vermek.

Adam 900 yıl sürdü diyor 10 padişah geldi diyor. 900/10 her padişah ortalama 90 yıl görevde kaldı o zaman!!!
Matematik de bilmiyorlar!

Bugün ortaya çıkan örnek futbolla ilgili değil, tarihle ecdadımızla ilgili hiç değil; ilüzyonla ilgili. Yetenek Sizsiniz isimli yarışmada Aref adlı bir genç var. Adam ilüzyonist çıkıyor milleti şoke ediyor gidiyor, olayı bu. Zaten ilüzyonun da olayı bu amaç şok olmayı istemek zaten.

Sözlüğü açıyorum sayfalarca entry neymiş efendim aslında orda arkada biri varmış da ondan almış ruloyu da sonra da o kutunun içinden çıkarır gibi yapmış da. Yok çok daha iyisini yabancı ülkelerdekiler yapıyormuş da. Yok efendim nasıl şaşırıyormuşuz da youtube'da binlerce örnek varmış da. Hadi bunlar izleyici kitlesinden örnekler. Ki kendilerini de sahnelerde görmek isteriz klavye başında değil. Bir de dipnottv diye bir şey var medya kuruluşlarından birinin haberimsi sitesi.

FriendFeed ve Twitter üzerinden gün boyu buna benzer feedler twitler görebiliyoruz.
Aref'in sırrını açıklıyoruz! http://www.dipnot.tv/4594...
David Copperfield'ten Aref'in gösterisinin orjinalini yayınlıyoruz http://goo.gl/fb/GpSzy

Yok efendim aslında kutunun içinde bir minyatür fax makinesi varmış da bir arkadaşı orda yazanları fax çekmiş hatta o cihazın fiyatı 3bin küsür dolarmış.

Adam çıktı oraya 10-15 dakika her ne ise şaşırttı mı bizi evet. Görevini yapmıştır o adam. "Evveeeeet bakın bakın nasıl da kaybettim tavşanı şapkada yerine mendil çıkardım" demediği için mi bu kadar sırlarını açıklama kaygısı.

David Copperfield'dan orjinalini gösterecekmiş. Daha önce neden göstermediniz o zaman madem bu kadar ilüzyona meraklısınız. Haberimsi sitesi olarak FemmeCup anlattığınız gibi Aref'ten önce de ilüzyon koysaydınız madem.

Libya'da halk ayaklanmış Kaddafi Sniper ile ayaklananları indiriyor ama haberimsi sitemiz bakın Aref aslında bu şekilde yaparaak hepimizi kandırıyor diyerek ne kadar güncel olduğunu mu gösteriyor. Ya da sözlükteki yazarlar bunlar ne ki diyerek kendilerini mi tatmin ediyorlar?

Aref'in ilk gösterisi


Aref'in ilk gösterisi sonrası çıkan videolar



Aref'in Yarı Final gösterisi


Aref hakkında girilen sözlük entryleri

1 yorum:

  1. yazın çok güzel eyvallah.
    ama "öyle bir geçer zaman ki'ye ağladığınız kadar şehitlerimiz için ağladınız mı?" geyiğini yapman beni biraz üzdü

    YanıtlaSil