Pazartesi, Mayıs 16

15 Mayıs 2011 İnternetime Dokunma

Dün güzel, güneşli bir Pazar gününde binlerce kişi İstiklali doldurduk. Her ideolojiden insan ortak bir görüş için oraya toplanmışlardı; 22 Ağustos'ta gelecek olan internet filtresinin saçmalığı.

Yürüyüş çok renkli idi. Çoluk çocuk, genç yaşlı, türbanlı türbansız, hep bir ağızdan özgürlüğümüze uzanan ellere hazırladığımız lafları ettik. Eylem sırasında evleri aradık, bu kadar kalabalık kesin medyada çok yer bulmuş olmalıydı ve halk da bunu görmeliydi diye düşündük. Fakat olmadı; kimse televizyonda bunu görmedi. Ben yürürken; ATV, KanalTürk, FlashTV, Samanyolu TV kameralarını gördüm fakat belli ki bir yerden bu haberin haber değeri taşımadığı bilgisi ulaşmış medya kuruluşlarına.

14 Mayıs tarihli Sosyal Medya programında BTK 2. Başkanı Dr. Turgut Ayhan Beydoğan'ı izledim. Özetle şunu dedi: "300bin şikayet var bunun %85'i cinsellikle, çocuk istismarı ile ilgili,biz de filtre getirmenin uygun olduğuna karar verdik."

Türkiye'de internet kullanan yaklaşık 40 milyon kişi var. 300 binin %85'i yüzünden zaten sansürlenen sitelere giremiyoruz yani 255 bin kişi 40 milyon kişinin internette ne göreceğine karar veriyor hali hazırda. Sonra BTK da diyor ki yahu bir sürü şikayet var biz de toptan filtre getirelim. 39 milyon 745 bin kişi şikayet etmiyor ama onların bir söz hakkı yok! 255 bin kişinin söz hakkı var.

Bu da ancak İleri Demokrasi'de olur sanıyorum. Binde 6 gibi bir orana tekabül ediyor yanılmıyorsam. Halkın seçimlerde bir partinin meclise girebilmesini sağlamak için en az %10 oy vermiş olmasını isteyenler (buna halk iradesi diyenler) binde 6'ya ne diyor bilmiyorum.

Eylem sırasında hiç haber yapılmadığını Okan Bayülgen de dün geceki programında şuna benzer sözlerle aktardı "çok güvendiğim haber kanalları ve muhabirler bu olayı haber yapmadığı için üzülüyorum".

Zaytung'dan haberin medyada yapılmaması ile ilgili eğlenceli bir haber

Bazı kanallar ise yaklaşık 200 kadar kişi diye haber yaptılar. Serdar Kuzuoğlu'nun bloğunda yazdığı gibi sadece yankesici sayısı 200 den fazlaydı muhtemelen. Ki kaba bir hesapla İstiklal Taksim'den Tünel'e 2,5 km. 20 mt genişlik. 2500x20 = 50000 mt2. mt2'ye 1 kişi olsa 50000 kişi...

Neyseki 22 Ağustos'a kadar bloglarımız açık.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder